Wat we doen

Hallo allemaal,
Ik zit hier nou al een aantal weken bij U.T.F.T en het doet me echt heel goed de zon die nog schijnt in oktober, de rust die ik hier vind en natuurlijk mooie bergen en riviertjes. Ik ben echt blij dat ik deze kans heb gekregen en heb genomen omdat ik nu eindelijk aan mijn toekomst kan gaan werken wat in Nederland allemaal niet kon. Ik heb een lange weg te gaan hier in Spanje, heb een lange tijd om aan mijn doelen te werken. Het is echt fijn hier. Ik heb in ieder geval 1 mooi doel en dat is als ik dit stel met hun twee kinderen zie en dat ze een fijn gezin zijn, hoop ik ook in de toekomst te krijgen met mijn vriend.

Client

Het hele jaar door is er ruimte voor drie meiden die begeleiding nodig hebben om weer verder te komen. Wij helpen kwetsbare meiden stabiliseren en groeien tot krachtige individuen.

De afstand van Spanje naar Nederland geeft genoeg fysieke afstand, zodat de meiden zich los van thuis kunnen voelen en los van de eigen omgeving. De negatieve invloed van de omgeving, die maakte dat de meiden zich niet autonoom konden ontwikkelen, verdwijnt. Hierdoor kunnen de meiden aan het werk gaan met hun persoonlijke ontwikkeling.

De meiden in de opvang hebben zoveel mogelijk privacy. Zij krijgen toegang tot eigen keuken, toilet en doucheruimte, die zij niet met het gezin maar met elkaar moeten delen. Wij willen eraan werken dat ze leren voor zichzelf te zorgen en zelfstandig redzaam te zijn. Alle meiden slapen in een eigen ruimte, zodat zij de mogelijkheid hebben om zich terug te trekken.

De kern van onze werkwijze en visie is om vanuit verbondenheid strikte grenzen te hanteren. De minimale huisregels zijn niet gericht op controle en beheersing, maar bedoeld om een prettige leef- en leeromgeving te creëren met elkaar. Wij willen interventies aanbieden vanuit verschillende methodieken, om de persoonlijke ontwikkeling van de meiden te stimuleren. De doelen worden in overleg met de meiden gesteld. We zetten sterk in op intrinsieke motivatie, hierdoor krijgen de meiden weer grip op hun leven ontwikkelen.

Wij willen de meiden terugbrengen naar de kracht die in hen zit en hen laten ontdekken wat hun talenten zijn. Ze gaan sociale vaardigheden aanleren die zij nodig hebben wanneer zij teruggaan naar Nederland.  Wij helpen de meiden om hun zelfvertrouwen op te bouwen, sterk te worden en te groeien. Meiden krijgen een positief zelfbeeld, zodat ze leren houden van hun eigen unieke persoonlijkheid.

Dit maken wij mogelijk door vanuit verschillende kunstdisciplines meiden te leren creëren en mee te leven in het gezin. Daarnaast is er intensieve behandeling om te werken aan de persoonlijke doelen. Hierdoor leren zij een eigen mening te vormen, kritisch te kijken naar hun omgeving, te zien wat ze mooi vinden en te zien wat hen raakt. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling.