Een van de meiden

Een maand voordat ik naar Spanje ging kreeg ik een aanbod om een paar weken naar Under The Fig Tree te gaan. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten maar zag het als een kans die ik kon grijpen. Het ging toen niet goed met mij en ik zag het als een mogelijkheid om mijzelf te kunnen resetten. Weg van mijn omgeving, vrienden en familie vond ik natuurlijk doodeng. Wonen bij een onbekend gezin in een land waarvan ik de taal nauwelijks kende. Maar er was toen toch iets in me dat mij het gevoel gaf dat ik dit moest gaan doen.

Ben er begin april heen gegaan en toen ik aankwam had ik geen moment spijt. Ik zag de mooie omgeving en het voelde alsof ik een uitdaging aan ging!

Dat gaf mij een sterk gevoel. Ik kon niet meer terug, dus ik moest het nu wel aangaan. Ik werd bij het vliegveld opgevangen door Koen en hij gaf mij gelijk een positieve indruk. Toen ik bij het huis aankwam en Mirjam ontmoette voelde het ook goed. Het is zo’n leuk gezin en dat geeft mij vertrouwen om mijzelf open te durven stellen. De eerste paar dagen was ik vooral onder de indruk van de omgeving en ik was zo blij dat ik in Spanje was. Ik begon te wennen en kreeg een steeds betere band met het gezin. Ik was hier maar een maand, maar het heeft mij zoveel inzicht gegeven voor het leven. De rust die je daar ervaart vond ik ook super fijn. En ook waren er natuurlijk minder leuke momenten maar daar word je hier ook zo goed in begeleid! Ik heb hier veel over mijzelf geleerd. In Spanje moet je bijvoorbeeld ook een dagboek bijhouden, iets wat ik in Nederland nog nooit had gedaan.

Maar daardoor leerde ik dingen op te schrijven, wat mij uiteindelijk ook rust gaf. Ook het dagritme vond ik hier fijn. Je staat om 8 uur op en om 9 uur moet je klaar zijn en aan je school werken. In de middag ga je samen koken en eten. En dan had je in de middag na het eten een programma. In het weekend gingen we vaak ergens heen. Dat was gezellig en dan kon je even echt je problemen vergeten. Ik heb geen spijt van Spanje gehad en ik zou het zo weer over doen. Je kan alles even in Nederland achterlaten en je helemaal op jezelf focussen. Een kans die je misschien maar 1 x krijgt en ik zou het heel veel meiden gunnen. Ik voel me nu veel beter, uitgerust en gezond. Door Spanje ben ik ook beter gaan nadenken over de keuzes die ik maak en heb geleerd mezelf te gaan waarderen. Koen en Mirjam hebben mij hier heel goed mee geholpen en gesteund. Door hen heb ik ook het vertrouwen weer terug dat ik het kan. Under The Fig Tree is een mooie plek om jezelf te leren kennen.

Een van de meiden

2 comments

  1. Wat mooi om dit verhaal te lezen Koen en Mirjam.
    Het onderstreept nog eens hoe jullie van betekenis zijn voor deze meiden. Keep up the good work! Liefs

  2. Wauw mooi verhaal zeg

    Op do 25 apr. 2019 09:35 schreef Under the Fig Tree :

    > underthefigtreenl posted: “Een maand voordat ik naar Spanje ging kreeg ik > een aanbod om een paar weken naar Under The Fig Tree te gaan. Ik wist niet > zo goed wat ik moest verwachten maar zag het als een kans die ik kon > grijpen. Het ging toen niet goed met mij en ik zag het als een m” >

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s