De omgeving maakt wie je bent

Een titel die niemand bij mij zou vinden passen als ze me kennen. Vaak word ik omschreven als een eigen en krachtig persoon met een gek randje.

Maar toch kan ik hierachter staan. De rust in Spanje doet ook veel met mij. Geen slapeloze nachten meer ( of komt het omdat de kinderen doorslapen? ). De natuur waar we in wonen brengt je terug naar je eigen natuur en dicht bij jezelf. In mijn andere blogs heb ik al vaker over de omgeving gesproken. Maar een groot deel van het wonen bij ons is ook dat we een gezin zijn.

Wat voor effect hebben onze kinderen op de meiden? We zien vaak dat ze terug gaan denken hoe ze zelf als kind waren of juist gaan nadenken hoe zij het gaan doen als ze kinderen hebben. Soms kan het ook confronterend zijn want wie heeft er nou een goede jeugd gehad met twee liefhebbende ouders die er voor je zijn. Helaas kan niet iedereen dat zeggen.

Of het aftellen van je verjaardagsfeestje dat gaat komen. Dat voorgevoel ken je niet als je nooit een verjaardagsfeestje hebt gehad.

Bij een van de meiden was dat het geval en hebben we dit helemaal overgedaan voor haar afscheid. Na een traject wat ze ontzettend goed heeft gedaan en waar ze veel van heeft geleerd ontving ze een diploma maar dit keer ook een… kinderfeestje.

Cakejes versieren, slingers, spijkerpoepen, koekhappen, kaarsjes uitblazen en met uitdeelzakjes aan het einde was het helemaal compleet. Twee jongetjes van de buren waar ze elke zondag was, waren er ook, met hun familie. Met haar feestmuts  op veranderde ze in een kind. Mee lachen, zingen en dansen en met een grote glimlach beleefde ze het feestje.

Haar omgeving op dat moment maakte haar kind en dat had ze lang niet gehad. Soms wil je een meisje ouder en wijzer terugbrengen, maar soms wil je ook een stukje kind zijn terugbrengen voordat ze naar huis gaan. Naar de omgeving waar ze  thuis horen.

Groet,

Mirjam.

2 comments

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s