Oktober

 

We hebben een heerlijke zomer gehad: een stukje in Nederland waar de temperatuur net zo hoog was als hier en vrije dagen in Spanje. Het was erg fijn om weer even terug te zijn om met de klankbord groep en de RVC (Raad Van Commissarissen) elkaar weer echt te spreken en te zien. Koen heeft veel gesprekken gehad en presentaties gegeven aan en met onze samenwerkingspartners. Daarnaast natuurlijk ook onze dierbare vrienden en familie gezien. Op vertrouwde plekjes in Utrecht weer koffie doen en spelen in de speeltuin wat voor de oudste inmiddels ook weer nieuw is. Het leven in Nederland is voor haar een vertelde herinnering, zelf weet ze het niet meer. Voor ons allemaal wel een warm bad om in terug te komen. Ook al vond de jongste dat voorop de fiets zitten erg eng. Zo’n wiebelende fiets is toch even iets anders dan een Spaans paard. We hadden even afstand van het werk dat hier altijd maar door gaat, en dat deed ons goed.

 Inmiddels zijn we weer aan de gang en de kamers zijn weer gevuld. De ene kamer ontwaakt door een klopje op de deur en de ander heeft haar favoriete hardcore nummer nodig om de dag te beginnen. Slaperig wordt het ontbijt gemaakt en om 9.00 starten we met een kaartspelletje pesten, zodat iedereen daarna aan zijn school kan beginnen.

Vanmiddag gaan we op trektocht langs de kust. Voor iedereen een favoriet programma onderdeel. Voor mij vandaag helaas niet want ik moet naar de tandarts. Normaal krijg je 1 herinnering op een dag daarvoor, dat is je eigen agenda. Nu met zoveel mensen heel vaak. Het samen leven met anderen houd je alert op wat je moet doen en waar je naar toe gaat.

In de kleine dingen zie je het terug bij de meiden. De basis van het leven met elkaar oppakken. Een ritme hebben en in dat ritme ook nog eens proberen goed voor jezelf te zorgen met een compliment voor jezelf, goede voeding en beweging. Die basis kan al zover van jezelf vandaan staan. Daar proberen we ze mee te helpen door samen te leven.

Als ik naar buiten kijk en de zon drie bergen verder zie opkomen bedenk ik ook dat dat de afstand voor sommige meiden moet zijn om te komen naar die basis.

De rust en ruimte doet al veel; dat verschil zagen we ook in Nederland zelf. Soms even wat minder en dan wordt het vanzelf meer, maar dan zonder te vechten.

 Dan denk ik vaak aan Loesje: ‘Sorry ik heb haast want ik ga naar mindfullness’ 

 

Liefs Mirjam

2 comments

  1. Mooi! Hartelijke groet, Judith( dochter van Elly Verhoeff)

    Op ma 22 okt. 2018 om 12:30 schreef Under the Fig Tree

    > underthefigtreenl posted: ” We hebben een heerlijke zomer gehad: een > stukje in Nederland waar de temperatuur net zo hoog was als hier en vrije > dagen in Spanje. Het was erg fijn om weer even terug te zijn om met de > klankbord groep en de RVC (Raad Van Commissarissen) elkaar weer ech” >

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s