Augustus – Muziek

Het programma gaat en loopt. Op een middag zit Koen lekker met de meiden muziek uit te wisselen. Verschillende beats komen terug. De muziek in huis is erg veranderd. Mijn klassieke muziek ligt nu onderop.  Koen zijn muziek is populairder. Er worden verschillende cd’tjes gemaakt door Koen voor de meiden op de kamers.  Als ik mazzel heb mag er af en toe een country cd van mij op. In de auto klinkt de beat ook vaker dan dat de piano te horen is. Als ik de tuin water geef komt mijn dochter al zingend(rappend!) helpen.

“Vier keer duurder, de mijne is vier keer duurder’. Wat voor liedje is dat vraag ik haar. “O is mijn nieuwe lievelingsmuziek”. Berend botje is ingeruild voor Boef en Lil Kleine.

Als ik binnen kom heeft mijn baby een staartje in en hoor ik de hoge meiden stemmen hoe schattig ze nu is en dat ze echt snel oorbelletjes in moet. Op tafel staat een heerlijke maaltijd die door de meiden is gemaakt, aangevuld met verschillende sauzen; ketchup, mayo, scherpe sauzen en yoghurtsauzen. De tafel is gezellig gevuld met eten en mensen. We zitten met z’n 7en aan tafel. Na het eten kletsen we wat na en iedereen weet wat zij moet doen en gaat weer verder. Net als je denkt; ‘hoe kan het rustig zo rustig zijn met zoveel mensen? Hoe is dat mogelijk?’   Veranderd het geluid en net als in de muziek komt de beat erin. Het gaat los boven want de meningen verschillen.

Daarna wordt het refrein weer opgepakt. Het is de routine die zijn werk doet en die structuur geeft wat iedereen goed doet.

De eerste trajecten zijn goed afgerond de feedback is erg goed. De meiden zijn naar huis en gister is het huis weer helemaal schoongemaakt voor de volgende meiden. En ik… zet snel Chopin op en laat de piano hard door het huis klinken. Nu kan het nog…

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s