Juli – Moestuin

Een maand waar ontzettend veel is gebeurd. Elke dag was anders en we wisten nooit hoe de dag zou aflopen. Trektochten naar prachtige bergmeertjes, stadjes bezoeken om het zakgeld op te maken aan leuke Spaanse kleding, even de berg aflopen voor frisse Cola en ook binnen zitten en aan school werken, schilderen en collages maken, intensieve gesprekken voeren kortom; we hebben van alles gedaan. Het was een drukke volle maand. We zaten helemaal vol en aan het einde van de maand is de rust weer een beetje teruggekomen.

Het was een maand van oogsten. De meiden leren veel en maken mooie en moeilijke momenten mee. We halen onkruid weg in de moestuin en onkruid in het leven. Wat is lastig en waar loop je tegen aan. We maken grenzen in de tuin en zoeken de grenzen in ons eigen leven. De tuin staat in bloei door de juiste hoeveelheid water, zorg en zonlicht.

Komkommer, courgette, aubergine, frambozen, aardbeien, aardappels, tomaten, uien, knoflook en bonen wordt elke week geoogst. Ook de meiden beginnen te bloeien, de Spaanse rust doet ze goed.

In de keuken worden er recepten van gemaakt, soms met hulp en soms zelfstandig. Het hele proces is te volgen van plant tot aan lekkere maaltijd op het bord.

Zo is bij UTFT het eerste leerproces afgerond; het eerste meisje is maandag klaar en dat gaan we vieren. Ze mag terug naar Nederland met alle ingrediënten die ze hier heeft geleerd. Nu hopen wij met haar dat ze thuis ook goed het onkruid blijft weghalen en zichzelf genoeg voeding en zonlicht gunt. Ik heb er vertrouwen in en ben dankbaar voor het vertrouwen wat haar omgeving aan ons heeft gegeven zodat we met haar aan de slag konden.

4 comments

 1. Lieve Mirjam & Koen

  Wat geweldig om te lezen dat het jullie goed gaat. We denken vaak aan jullie en zijn eigenlijk een beetje (positief) jaloers op de stap die jullie hebben gezet. Alles achter je laten en zo’n nobele maar ook zakelijke stap nemen. Mooi te lezen dat jullie alles gebruiken om er voor de meiden te zijn. Geniet, ga jullie goed, tot gauw en we kijken uit naar jullie volgende nieuwsbrief

 2. Dag lieve Mirjam en Koen,
  Fijn om te lezen, die samenvatting van de ‘oogstmaand’ juli! En dat het eerste meisje het traject afgerond heeft. We vieren die mijlpaal van een afstand met jullie mee.

 3. Het is mooi te lezen dat jullie een goede start hebben gemaakt in de begeleiding van de jongeren. De natuur is een bron van rust en inspiratie.
  Veel succes, wij leven met jullie mee,

 4. Lieve Mirjam & Koen!

  Allereerst wil ik even zeggen wat voor topmensen jullie zijn & dat deze organisatie echt top is! Ik heb er echt bewondering voor en het is helemaal
  Super om te lezen hoe het allemaal gaat!
  Super fijn dat het eerste meisje al weer naar huis mag ! En fijn dat ze er allemaal echt wat aan hebben! Ga zo door 💪🏼

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s