Januari – Verbouwen

Het was een intensieve maand maar wat is er veel gebeurd. Zo hebben we plafonds! Sommige klussen hebben we zelf aangepakt, zoals muurtjes maken en schilderen, en voor andere klussen hebben we mensen ingehuurd uit de omgeving. Daarnaast kregen we hulp uit Nederland. Dat samen zorgde ervoor dat we flink wat meters konden maken.

Er is van alles gedaan in het huis: Koen heeft een nieuwe WC en wastafel geplaatst, elektriciteit aangelegd, geschilderd, geplamuurd, de aan- en afvoer voor de bovenkeuken aangelegd, veel behangen en heel veel spullen verplaatst van kamer naar kamer. Het huis wordt telkens huiselijker en de nieuwe plafonds maken een groot verschil. Alle kamers zijn grofweg klaar en nu kunnen we eindeloos gaan schilderen. De afronding van de bovenkeuken zal nog even op zich laten wachten.

Inmiddels hebben wij ook een eigen kamer, waardoor het huis heel overzichtelijk is: de eerste verdieping is van ons en de tweede verdieping is voor Under The Fig Tree. Naast het harde werken was er in het weekend ook tijd om de omgeving te verkennen: We hebben leuke kleine stadjes en prachtige uitzichten ontdekt. Het was heerlijk genieten van koffie op het terras in de zon. Dat is nu verleden tijd, want het weer in omgeslagen in non-stop regen en dat schijnt nog wel even zo door te gaan.

Wij zullen daar weinig last van hebben, want de aankomende maand staat alles een beetje stil. We richten ons nu op de komst van onze tweede dochter en zij krijgt alle prioriteit in februari. Tussen de slaapjes door knallen we hopelijk nog wel even een Ikea kast in elkaar. En in de avonduurtjes lezen we boeken die gerelateerd zijn aan het werk dat we gaan doen.

Maar als eerst genieten van het gezin en de vele familie die gaan langskomen!

 

Groet,

Mirjam

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s