Februari – Nieuw leven

Deze maand was een maand waarin de bevalling voorop stond. Alsof ze het wist kwam ze meteen op de eerste dag van februari. Het was wel raar om in een ander land te bevallen en we moesten een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Alles is anders en je leert hierdoor wel echt de cultuur kennen. Want ze zitten niet te wachten op een Nederlander die het net even anders wil.

Eind van de week keerden we in de storm terug naar ons huis waar we als gezin bij elkaar waren. Ouders kwamen langs en al snel (iets te snel) stond ik alweer een wandje te schilderen. Want stil zitten in een klushuis is echt een te moeilijke opgave voor mij. We hebben dan ook iets meer gedaan dan alleen een gaatje boren deze maand. De bovenverdieping is op één kamer na, waar alles nog geschilderd moeten worden, klaar. Ook beneden is het plafond bijna af.

We wonen bijna in een heel huis. Maar echt klaar..? Dan zijn we denk ik in een blog over 3 jaar.

 De plaatselijke contacten zijn ook weer uitgebreid in deze maand. De burgermeester is op de hoogte van ons werk en volgende week krijgen we Spaanse controle. En zoals dat hier in Galicia gaat zijn er deze maand ook weer veel feestjes geweest waar jong en oud staat te dansen. Een bevolking die elkaar ziet en samen met elkaar leeft. De open en vriendelijkheid is hier groot. Daarnaast leren we dat wat vandaag niet lukt, morgen wel komt. Wat we deze maand niet af hebben, dat komt volgende maand wel. Zoals de buurvrouw ons geregeld vertelt: “tranquila”.

 

Groet,

Mirjam

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s