December – Daar zijn we dan

Inmiddels zijn we alweer 3 maanden verder sinds de laatste blog. We zullen vanaf nu maandelijks een blog bijhouden, maar in de afgelopen tijd zaten we even in een achtbaan van afscheid nemen en het vinden van een nieuwe plek.

We wonen nu een maand in Spanje en zitten al helemaal in het dorpsleven. Zo was het gister en vandaag Drie Koningen en dat wordt net als vele andere feesten uitgebreid gevierd.

Maar eerst even terug naar toen we nog in Nederland waren. In november is Koen veel bezig geweest met Under The Fig Tree (U.T.F.T). Veel organisaties willen met ons samenwerken en dit zullen we binnenkort ook weergeven op de website. Het was daarnaast een maand van het afsluiten van onze banen, waar we beiden met veel liefde hebben gewerkt. Dit werd vervolgd door het afscheid nemen van vrienden en familie. Op 3 december hebben we nog één keer traditioneel Sinterklaas gevierd waarna we de goedheiligman zijn gevolgd naar Spanje.

De reis ging ontzettend goed. Onze dochter luisterde naar Nijntje en wij zakten met de auto telkens zuidelijker. Het weer en de omgeving werden telkens anders en het was een mooie tocht, waarin we langzaam beseften in welk hoofdstuk we zaten van het proces.

In twee dagen waren we er. Bij aankomst was het donker en moesten we even goed zoeken. En dan zie je ineens een huis wat jouw huis wordt. Zelf had ik het nog nooit gezien, behalve dan die 172 keer op film. Een bijzondere gewaarwording!

Tijdens de eerste weken in Spanje leerden we meteen de buren goed kennen en deden we veel met elkaar. Ons overal inschrijven, een supermarkt zoeken, de omgeving verkennen en alles uitpakken. Daarnaast hadden we een flinke klus aan het uitzoeken van het huis, waar nog allerlei bruikbare, maar ook onbruikbare spullen stonden. Als verrassing kwam mijn broer al gauw langs, om een dag te helpen en dit maakte de afstand Nederland–Spanje ineens heel klein. De maand december en het jaar 2016 sloten we af met vrienden, die ook waren al waren overgekomen. Dit was ontzettend gezellig!

Inmiddels zijn we in januari beland en dit is de knalmaand wat betreft klussen! We gaan meters maken in het huis! Stap voor stap komen dingen klaar en wordt ons huis ook echt onze plek: Under The Fig Tree.

Liefs,

Mirjam

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s